RSS

Jag älskar att köra bil!

December 29

Jag vet många som hatar att köra bil. Som tycker att det är tråkigt och tradigt. Som oroar sig eftersom det är farligt. Som hatar bilar eftersom det inte är miljövänligt. Anledningarna är många, men jag är inte en av dem – jag älskar att köra bil.

Kanske beror detta på att jag enda sedan liten ålder åkt med familjen på bilsemestrar runtom i Europa, vi har bland annat bilat ner till kontinenten ett otal gånger, kanske beror det på att bilen är ett av få ställen där jag verkligen klarar av att koppla av till hundra procent och koppla bort allt som inte är jag, vägen, bilen och trafiken, vad vet jag, men faktum är att jag verkligen älskar att köra bil.

Det roligare är att jag inte är speciellt bilintresserad, jag har inte koll på nyheter i bilvärlden och jag kör själv en ganska vanlig och tråkig bil (en Volvo V40 från 2009), men det spelar ingen större roll för mig. För mig är det viktigt att få köra bil, inte att köra en specifik bil. Det är lika roligt att köra min Volvo som att köra en Mercedes eller Fiat för den delen!

De enda bilarna jag inte gillar är de riktigt små, men det är främst för att jag är lång (198 cm) så jag har svårt att hitta en komfortabel körställning i typ en Toyota Aygo eller Fiat 500. Men annars vill jag bara köra, så långt och mycket som möjligt.

En lite udda hobby kanske, men jag tycker att det är klart sundare att till exempel spendera en lördagseftermiddag på att åka till någon vacker plats 20 mil bort, ta en långpromenad och sedan åka hem, istället för att till exempel sitta på krogen, glo på fotboll och dricka öl hela dagen. Eller hur?

 

Posted by on December 29, 2014 in Uncategorized

Comments Off on Jag älskar att köra bil!

Comments are closed.